Zeynep Kurt

Zeynep Kurt

Zeynep Kurt

Uzman Klinik Psikolog

1989 yılında Ankara’da doğdu. Bilkent Üniversitesi’nde başladığı lisans eğitimini 2014 yılında Maltepe Üniversitesi’nde onur derecesi ile tamamladı. Lisans eğitimi boyunca aldığı Klinik Psikoloji, Adli Psikoloji, Çocuk Suçluluğu ve Travma Psikolojisi derslerinin yanı sıra “Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi” (SOYAÇ) ve “Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı” (TÇYOV) ile çocuklara yönelik gönüllü sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı. 2019 yılında Işık Üniversitesi Klinik Psikoloji, Çocuk-Ergen Yüksek Lisans programından mezun olarak uzmanlığını aldı. Tezinde “akran zorbalığı ve sosyal beceri” arasındaki değişkenleri çalıştı.

                Lisans eğitimi boyunca Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Vakıfbank Umut Çocukları Yatılı İlköğretim Okulu’nda staj; Koşuyolu Rehabilitasyon Merkezi’nde psikodrama tez çalışmasında asistanlık; SOYAÇ, Satir İnsan Gelişimi ve Aile Terapisi Enstitüsü, Yüksek Öğretimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Merkezi (YORET), TÇYOV – Yeniden Özgürlük Projesi (ESSEP) ve Özel Başlangıç Rehabilitasyon Merkezi’nde proje koordinatör asistanlığı ve atölye liderliği yaparken birçok gönüllü pozisyonda yer aldı. İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), SOYAÇ ve Sultanbeyli Kaymakamlığı’nın ortak çalışması “Gençler için Gençlerle” projesinde görev aldı. Mülteci çocuklar ile birlikte Yeldirmeni ÇOGEM’deki atölye çalışmalarını gönüllü olarak gerçekleştirdi.

Türk Psikologlar Derneği’nden aldığı eğitimlerle Denver, WISC-R ve WISC-R IV (Zeka Testi) uygulama yetkisine sahiptir. SOBECE Sosyal Beceri Uzman Eğitimi’ni tamamladı.

Reyhana Seedat – Oyun Terapisi Derneği’nden Çocuk Merkezli Oyun Terapisi, yüksek lisans eğitimi kapsamında Bilişsel Davranışçı Terapi, psikanalist Prof. David Herpoelaert’ten Krize Müdahale ve Metaforla Çalışmak, Dr. Stan Tatkin tarafından, (PACT) “Çift Terapisinde Psiko-biyolojik Yaklaşım” PACT Institute onaylı eğitimini tamamladı. Haziran 2020’de Moxo Dikkat Performans Testi eğitimlerini aldı.

2014 yılından bu zamana bireysel psikoterapi uygulamalarında çocuk ve ergen ile kayıp, yas, travma, bağlanma, kaygı bozuklukları (sınav kaygısı), okul reddi, okul fobisi, sosyal beceri eksikliği, performans anksiyetesi, yaygın gelişimsel bozukluk, davranış problemleri, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu alanlarında çalışmaktadır.

Adli Psikoloji ve Suç Psikolojisi alanında yayımlanacak olan ders kitabında, kendisine ayrılan bölümde çeviri ile katkı sağlamıştır. Uluslararası dergilerde yayımlanan “Improving psychosocial well-being of child laborers and young people who are engaged in low-income economic activities in Istanbul” isimli makalenin eş yazarlarından biridir.

 2016 yılında beri SOBECE çocuk grupları yönetmekte, uzman eğitimlerinde eğitmen olarak yer almakta ve SOBECE ekibinde akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Son Yazılar